Supermarktspecialist

specialistlogo.png
Afbeelding
Unknown.jpeg

Gourmetten bezig met comeback

Geplaatst op 2 december 2016 om 16:30 door Pascalle van Engelen

418 keer gelezen

15 procent van de Nederlanders is zo een fan van gourmetten, dat het gourmetstel bij elke gelegenheid op tafel staat. Vooral onder jongeren tot 34 jaar is het populair. Een kwart van de mensen is minder enthousiast.

Mieke de Vos van de Vereniging van Keurslagers: ‘Gourmetten is een echte familieaangelegenheid, waarbij het huis van opa en oma favoriet is. Twee derde van hen geeft aan het liefst thuis te gourmetten. De rest van Nederland gourmet liever buiten de deur bij familie, vrienden of in een restaurant. Vijftigplussers zijn dan ook het meest bereid om hun huis open te stellen.’

Wat de Nederlanders het liefst bakken op het gourmetstel is een stukje kip of biefstuk. Maar er wordt ook volop geëxperimenteerd. Bijvoorbeeld eendenborstfilet en lamsrackjes staan steeds vaker op tafel.

Reageren