Supermarktspecialist

specialistlogo.png
Afbeelding
Unknown.jpeg

Coop steunt zieke kinderen

Geplaatst op 2 september 2016 om 12:57 door Pascalle van Engelen

599 keer gelezen

Coop heeft al een paar jaar verschillende statiegeldacties voor verschillende doelen. Dit keer kunnen klanten hun statiegeld doneren aan de liedjesfabriek.

Muzikale oppepper
De Liedjesfabriek bezoekt ziekenhuizen voor de zieke kinderen. Zij schrijven samen met het zieke kind een persoonlijk lied, waar zelfs een eigen videoclip bij komt. De Liedjesfabriek en de Coop willen samen dat alle kinderen een muzikale oppepper krijgen.

Verschillende goede doelen
Coop organiseert al sinds 2008 verschillende statiegeldacties voor verschillende goede doelen. Bij het inleveren van lege flessen kunnen de klanten hun statiegeld doneren aan het goede doel. Dit keer dus aan de Liedjesfabriek. Als uiteindelijk de opbrengst bij elkaar is geteld, verdubbelt Coop het bedrag nog eens.

Samen een liedje maken
Met de zogenaamde Liedjesmachine, een mobiele muziekstudio, worden de kinderen bezocht. Daar wordt samen met een muzikant een tekst geschreven, dan wordt hij ingezongen en komt er uiteindelijk ook een eigen videoclip bij. De Liedjesfabriek werkt in zes kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes, een vakantiepark voor zieke kinderen.

Een andere gedachte
Door middel van deze actie kunnen de kinderen zich uiten in tekst, beeld en geluid. Zo kunnen ze even alles om zich heen vergeten en ergens anders aan denken. Hiervoor is natuurlijk wel apparatuur nodig. Mede dankzij de actie van de Coop kunnen we meer kinderen blij maken met muziek.


Reageren